گروه آماری دانش گستر

گروه آماری دانش گستر

جزئیات وبلاگ

image

نرم افزار اطلس ATLAS.ti

انجام فصل چهار پایان نامه های کیفی با نرم افزار ATLAS.TI


نرم افزار ATLAS.ti، نرم افزاری برای تحلیل داده های کیفی در محیطی منسجم و تجسمی است که قابلیت یافتن پاسخ هایی فرای تصور به پرسش تحقیق را فراهم کرده است. از میان نرم افزارهای تحلیل داده های کیفی، ATLAS.ti امکان تعمیق بیشتر و تصویر کردن آسان روابط را فراهم ساخته است. تنوع ابزار و دسترسی ها در این نرم افزار مثال زدنی است.


فرآیند کدگذاري شرایطي را فراهم ساخت که در آن داده­ هاي خام به مفاهیم نظري توسعه یابند. در طي فرآیند کدگذاري مقوله­ ها به تدریج پیدا شده و توسعه یافتند. این کار با کمک روشي نظام­ مند و استاندارد و طي سه مرحله کدگذاري انجام شد: کدگذاري باز و کدگذاري محوري و گزینشی(انتخابی).


در تحقیق تحلیل داده­ها با تحلیل تكه ­هاي داده­هاي هر یک از افراد شروع مي­ شود. مرحله آغازین شامل بخش­ بندي مستندات داده­ هاي مصاحبه براي تحلیل است. تفكیک داده­ ها به تكه ­ها این امكان را فراهم مي­ سازد که بتوان اجزاي جداگانه داده­ ها را بررسي کرد و آنها را به گونه ­اي مفهوم­ پردازي کرد که از موقعیت ویژه ­اي که داده ­ها در آن ایجاد شده­ اند فراتر روند. این فرآیند به کدگذاري باز معروف است.


لازم به ذکر است که از میان رویکردهای موجود در خصوص نظریه­ ی برخاسته از داده ­ها(داده بنیاد)، از رویکرد نظام ­مند اشتراوس و کوربین(۱۹۹۸) استفاده شد که خود آن نیز جهت ارایه مدل دارای مدلی نظام­ مند به عنوان مدل پارادایمی است و داده­ها در سه سطح کدگذاری باز، ‌محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل می ­شوند.